Sopera de la família Ferrer Camprubí |
Matí de Nadal, la mare s’ha llevat molt d’hora. Avui hi ha feina a la cuina.
Ha de fer el caldo, ahir va comprar les millors viandes. Com marca la tradició hi posarà pollastre, gallina, porc i vedella. Més tard, quan haurà blanquejat el brou hi afegirà les verdures ben fresques, collides ahir pel Joan al tros del Molinet.
Quan ens despertem el brou ja bull, molt lentament, i ens impregna de la seva olor intensa.
Al migdia, les presses per enllestir el rostit, escórrer el caldo i bullir els galets. Nosaltres, la canalla, nerviosos per fer cagar el tió.
Som tots a taula i la mare entra amb la sopera calenta. Aixecarem la tapa i, com una llàntia màgica, deixarà anar el seu fum deliciós per fer-nos arribar els millors desitjos de felicitat!!
Montse Bigorra
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada